Kindermenu 2.0 gepresenteerd aan Friese gemeenten
Op 8 juni 2023 hebben IVN, GGD Fryslân, KHN Friesland, Jong Leren Eten Fryslân en Provincie Fryslân het project Kindermenu 2.0 gepresenteerd aan Friese gemeenten. Inmiddels hebben restaurants in 9 verschillende Friese gemeenten een lekker, regionaal en gezond gerecht op de kindermenukaart staan.
Over project Kindermenu 2.0
Met het project Kindermenu 2.0 worden basisschoolleerlingen uitgedaagd om deze gerechten te bedenken én te bereiden onder begeleiding van een chefkok. Zo krijgen we meer gezonde kindermenu's, maar leren kinderen ook actief over voedsel, smaken en koken! Daarnaast kunnen de kinderen ervaren hoe het is om in een restaurant te werken.
Tijdens de bijeenkomst heeft Eelke Duursma (chefkok restaurant 'de Pleats' Burgum en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Midden-Friesland) met veel passie zijn ervaringen als chef-kok én zijn ervaringen m.b.t. de samenwerking met onderwijs gedeeld. Eelke Duursma: “Kindermenu 2.0 proberen we nu nog verder uit te rollen met collega’s in Noordoost-Friesland. Daar maak ik me echt sterk voor.”
Meer informatie en meedoen
Bij de uitrol van Kindermenu 2.0 kan men gebruik maken van de recent ontwikkelde toolbox. Deze toolbox is te vinden via de coalitie 'Gezond leven' op het samenwerkingsplatform van de Friese Preventieaanpak. Klik hier.
Enthousiaste scholen en restaurants zijn van harte welkom om mee te doen aan dit project. Neem hiervoor contact op met uw JOGG-regisseur of nuchterovergewicht@ggdfryslan.nl.
Lees hier het artikel op de website van JOGG landelijk.